Bamser er et tidløst symbol på kærlighed, familie og venskab. De er et elsket barndomslegetøj og er endda blevet et ikon for mange organisationer, der støtter børn i alle aldre.

Oprindelsen af bamsen er ikke klar, men den er højst sandsynligt sket under præsident Teddy Roosevelts besøg på Hotel Colorado i 1905. Han havde været syg i flere dage, og tjenestepigerne på hotellet var ivrige efter at løfte hans humør, så de lappede sammen en bjørn og gav ham den som gave. Han kunne lide gaven og omtalte den som “Bamse”.

Men hvem lavede den første officielle bamse?
En butiksejer i New York City ved navn Morris Michtom er krediteret for at skabe den første bamse i 1902. Han sendte en til Theodore Roosevelt og spurgte, om han måtte bruge sit navn til legetøjet. Præsidenten gav sin godkendelse, og Michtom og et firma kaldet Butler Brothers begyndte at masseproducere bamser.

En legende fra Glenwood Springs hævder dog, at det var på en af Roosevelts jagtture i det amerikanske vest, at bamsen blev opfundet. Historien fortæller, at Roosevelts datter Alice på denne tur døbte en bjørn, hun blev forelsket i, som “Bamse”.

Mens bamsen officielt blev skabt af Morris Michtom, fortæller en anden bamse-legende, at Rose Michtom var inspireret af en redaktionel tegneserie, der blev trykt om præsident Roosevelts mislykkede bjørnejagt i Mississippi og Louisiana i 1902. Da Berryman tegnede Roosevelt for at skåne en ung bjørn der var blevet dræbt af en hund, blev historien en national sensation og udløste en bamse-dille.

På tidspunktet for dens oprettelse var bamser lavet af plys fløjlsstof. De var små og proppet med pels for at ligne dyr, og deres bamseansigter skulle broderes på dem.

De var et populært legetøj for børn, fordi de var bløde og nuttede. De var også meget overkommelige og var en nem måde at købe et overdådigt legetøj til et barn på.

I dag er bamser stadig et ekstremt populært legetøj, og deres appel forventes ikke at dø ud foreløbig. Sarah siger, at de er særligt betydningsfulde for små børn som en påmindelse om deres forældre og bedsteforældre, og de bliver ofte værdsatte mindesmærker.

Af denne grund har IceHogs et “Bamsekast” hvert år, hvor fans bringer nye udstoppede dyr til spillet og smider dem på isen efter et mål er scoret. Dette hjælper med at indsamle og donere bamser til lokale velgørende organisationer, der hjælper børn i hele samfundet.

Teddy Roosevelt var en ivrig sportsmand og naturfredningsmand, der etablerede 150 nationale skove, 51 føderale fuglereservater, fire nationale vildtreservater, fem nationalparker og 18 nationale monumenter på over 230 millioner acres offentlig jord. Han er også krediteret for oprettelsen af mange dyrereservater og var grundlæggeren af National Wildlife Refuge System.